Пиротски вашар

Пиротски вашар, никад бољи!

vasar5-620x350

Први пут ове године Пиротски вашар одржава се на локацији бившег војног полигона у Присјанском насељу. ЈП “ комуналац” је веома брзо успело да овај простор приведе намени и обезбеди све неопходне услове за нормалан рад учесника Вашара. Према речима директора “Комуналца”, Бобана Толића, обезбеђена је и употребна дозвола. Овај простор тек треба уређивати, али оптимални минимум је обезбеђен и за сада се Вашар одвија без икаквих проблема.

Опширније…..

Пиротски вашар по мери већине грађана

vasa-620x350

Пиротски вашар који је и ове године, без обзира на нову локацију, окупио преко 50-ак хиљада посетилаца протекао је у најбољем реду, без инцидената или техничких проблема, изјавио је за Плус Радио , Бобан Толић, директор ЈП Комуналац које је организатор ове манифестације.

Опширније…

Традиционални Пиротски вашар на Велику Госпојину ВИДЕО

По традицији сваке године на Велику Госпојину организује се Вашар, који ове године званично траје од 28.до 30.августа. Ове године Вашар је на новој локацији, бившем војном полигону у Присјанском насељу. ЈП Комуналац уредило је и припремило овај простор за традиционалну манифестацију, која је имала бројне посетиоце и вече пре званичног почетка.

Ово је једна од најстаријих манифестација на овом простору. У прошлости се звао „Пиротски панађур“, и био је надалеко чувен због продаје пиротских ћилима и других производа.

YouTube Preview Image

Вашар је почео, а на Вашару… ВИДЕО

Све је скоро исто, само је Вашар на другом месту! На бољем, пространијем, уредјенијем. Исте су радње, мада их има више, бука још јача. Једна мекика држи цену од прошле године 3о динара, аутодром 5о динара, оно спуштање низ “Кокошку” чак стотка, колико и трамбулине, оне ужасно страшне “камиказе” после којих излазите избезумљени… Али вашар је… можда баш ту и тада доживите незаборавне тренутке. Не знамо пошто су пића под вејницима, килограм печења или роштиљ, али то ћете сазнати, јер већ вечерас биће свега више него што је било синоћ. А како ли ће тек бити сутра на Велику Госпојину и наредних дана, када са свих страна из свих пиротских села крену баке, деке, стрине, ујне на вашар у Пирот! Хиљаде људи…

Овако је на Вашару било синоћ, у уторак, 26. августа, око 21 час

YouTube Preview Image

 Аутор: Плус Радио Пирот