Зоохигијеничарска служба

Удомите пса – бесплатно

Инфо служба ЈП Комуналац Пирот обавештава све љубитеље животиња који су заинтересовани за удомљавање пса да могу то да учине на лак и једноставан начин.Наше прихватилиште које се налази са леве стане аутопута Пирот – Ниш (пут за Мунтину падину) испред Регионалне депоније има тренутно око 170 паса и може се посетити сваког дана од 8:30 до 13:30 часова. Свог љубимца можете изабрати уз препоруку наших радника који свакодневно брину о псима и који их најбоље познају.

Удомљавање је бесплатно, а пси се пре тога чисте од паразита, стерилишу , вакцинишу и чипују, Циљ нам је да удомљавањем ослободимо простор за збрињавање нових паса који су напуштени од стране својих власника и слободно шетају улицама нашег града.

3 4 2 1 5 913 12 11 10 8 7 6                    14                     15

За све информације можете се обратити нашој инфо служби на телефон 010 341 170.

Уколико Вам се деси да изгубите свог кућног љубимца можете се такође обратити овој служби.

Ова служба је основана за хватање паса луталица. На овим пословима су ангажована три радника.

Први корак који смо ми урадили  била је изградња азила. Азил тренутно заузима површину од близу 1 хектара и у њему се тренутно налази око 145 паса. Азил је опремљем  великим бројам кућица за смештај паса.

Ухваћени пси се подвргавају ветеринарском прегледу, тријажи, стерилизацији, постоперативном третману и вакцинацији.
Зоохигијеничарска служба опремљена је уређајима којима може да се врши идентификација чипованих паса, а која се спроводи у сарадњи са Ветеринарском Клиником Пирот, која води евиденцију паса.

У својим напорима да смањи број паса луталица Комуналац је, у сарадњи са Друштвом за заштиту животиња Монике Брукнер, сачинио програм који ће се у марту наћи пред одборницима СО Пирот. Реч је о свеобухватној кампањи идентификације и обележавања свих паса, како луталица тако и кућних љубимаца.

Picture 029 Picture 036 Picture 038

Адреса азила за псе: Мунтина Падина бб, на путу за Регионалну депонију Пирот.